Tuesday, December 8, 2009

senang cakap; cuba rasa.

sebelum ni aku senang sangat cakap pasal mati.
bila dalam dipresi yang melampau,
mati je jalan penyelesaian yang aku fikir.

dan kawan kawan yang masih sayang kan aku
selalu maki hamun dan marah marah.
sebab aku cakap ikut sedap mulut
bukan ikut otak.

aku tahu.

tapi, aku takpernah fikir cara kawan kawan aku fikir.
takpernah nak fikir yang mereka risau dan pening fikirkan aku.
aku selfish. pentingkan diri aku yang nak cepat buang rasa dipresi tu
dengan cara yang salah tanpa fikir apa kawan kawan aku rasa
terhadap aku.


dan bila aku berdepan situasi ini,
dan aku mengambil watak sebagai kawan kawan,
baru lah aku rasa
macamana benci nya aku mendengar perkataan 'mati' itu
lagi lagi bila kita belum bersedia nak lepaskan orang yang kita sayang.

12 comments:

bangbang pamungkas said...

biasal la farah,manusia tak penah lari dr mbuat kesilapan.
blaja la rd sesalahan.
segala dugaan tuhan ada penyelesayan
mati bukan penyelesayan..
kalau kita menyebut mati bermakna kita menyerah.
xkira la masalah 2 dtg dari ape bentuk,harta,kesihatan,persahabatan.
semua ada penyelesayan.

sabar la farah.

aishah ibrahim said...
This comment has been removed by the author.
kei said...

yeah.
thou problems suffocate u, but u still have the most precious thing - FRIENDS.

haha. idk that u r questioning for who am i.
well, a friend perhaps?

(:

faraa fatina said...

bambang:trimas :) baik, sy xakan senang2 ckp psl mati lagi. hehe

kei: yea i stuju. but not all friends care about their friends
or always be there whenever u need them.

in the end, you will see that u can count friends yang ada during ur ups n downs.

p/s:u are a friend yg i kenal x?

jj said...

banyak jenis kawan ada dalam dunia ni farah.
kawan yang baik
kawan yang pura2 baik
kawan yang baik bersebab
kawan yang suka ambil kesempatan
kawan mkn kawan
kawan yang setia

u akan nampak semua jenis ni bila satu situasi yg tak d jangka dtg.
hargai la kawan.
i've read all ur post.i nampak macam u ada masalah dengan kawan je?:p

ida said...

b'ckp mmg senang.
nk rase x smudah org b'ckp.
manusia bole ckp ape je dye suke
tp yg m'rasa skt tuhan je yg taw.

t'view blog ni.dan mybok cmmnt sori :D

faraa fatina said...

jj: masalah ngan kawan tu pernah ada, kes kawan mkn kawan tu.
biasa dgr kan?

tapi lagi sayang bila melibatkan orang yang kita sayang, makan kita balik.

p/s: saya takde masalah dgn kawan rapat.

ida: thanks ida :)
sudi sudi lah cmmnt slalu. hihi

jj said...

orang yang kita sayang makan kita balik?

i boleh nasihat je dalam hal ni..
u cube la siasat balik punca jadi macam tu.
kadang2 diri kita sendiri yang menyebabkan benda tu terjadi..
sikap kita,perangai kita.
setiap manusia ada batasnya.

mungkin kita menyebabkan diri kita di makan oleh orang yang kita sayang

faraa fatina said...

jj: sy tahu.
sy sedang memperbaiki diri.

trima kasih ya :)

jj said...

bagus la..
kalau u tahu.

skyjus satu..... said...

malaysia boleh. yeah

faraa fatina said...

?? tiba tiba; haha