Monday, December 7, 2009

bukan tak suka.

ya, bukan aku tak suka orang datang rumah.
tapi aku penat.
penat dengan kerja seharian kat rumah ni.
penat melayan kerenah si kecik satu hal,
penat jugak membuat hampir kesemua kerja
memandangkan adik aku sorang sedang menduduki spm dan
yang sorang lagi bos kat rumah ni yang hanya duduk main laptop sahaja.

aku tak kesah pakcik aku nak datang melawat,
tapi anak anak beliau membuat sepah kat rumah ni
buat aku taksenang duduk dan pening nak uruskan semua benda.

lepas satu kerja,
satu kerja lain pulak.

nak tarik nafas pun tak berkesempatan.

lagi pulak nak melayan kan si kecik
yang nak itu nak ini.
kalau orang yang tak punya sabar yang tinggi,
mesti akan marah marah atau buat si kecik itu menangis sampai
tertidur dengan sendiri.
tapi aku punya belas kasihan dan sabar yang tak seberapa.
aku ingat lagi amanah yang aku pegang.
aku mampu lagi kawal emosi walaupun kadang kadang tergerak hati
mahu mengabaikan tanggungjawab.
aku mampu juga tahan hasutan syaitan.

aku gagah kan juga membuat kerja.
sabar juga dengan keadaan yang kadang kadang menekan aku.
tipu lah kalau aku takpernah rasa nak menangis.
tipu jugak kalau aku tak mengeluh.

aku bukan merungut,
tapi cuma menyatakan kekesalan
dan membuang sedikit beban yang aku pendam.

12 comments:

Anonymous said...

cool fara .
syg aku boleh pnye face bnde2 cmni .
kn syg ?
eheh .
:P

eqa

kei said...

kids. it's normal.
treat em like ur own child then u will noe how ur mom felt before this.
cheers ;)

z. said...

yeah.lumrah.he5.
jadi kuat okeh?
he5

faraa fatina said...

eqa: thanks babe, aku cube demi kau.
haha :P

kei:yeah,thats true. i nw realized how hard it has been for my mother.

okay,
tp i blm ready nk jadi mak pun :P

btw, still looking forward to knw who u are.

z: baikk :)

Anonymous said...

haha .
cmni la gorgesss .
;P

eqa

faraa fatina said...

haha.
thanks.

tapi kau lg gorgess!

Anonymous said...

dah2 .
jgn nk mule balik .
haha .
t aku buat vote kang .
kompem ko mng .
haaa .

eqa

faraa fatina said...

ngade la kau.
suke nk menang.
bla la,
aku rase kau lg dpt byk vote.
haha

azreenzolkafli said...

asal pulak. aku kot menang nanti.

hmm kesian kau farah. asal tak hire bibik temporary smntara tunggu parents kau balek?

faraa fatina said...

ye mmg azreen!
kau yg akn menang. haha

aku yg tanak weh,
perasan wonderwoman. :DD

cik vespa said...

weh aku de cdgn..ko wat la jadual housechores kt umh 2..sume org msti terlibat xcept dada la..yg fathiah pon boleh je tlg skali skale wpun exm..ia lbh adil dan saksama..so pnt same2 rehat same2..

faraa fatina said...

fatin: duhhh.
mak aku dah buat kot.
smua tanak buat keje gak,
except aku ni :PP