Saturday, February 27, 2010

hidup aku kau apa tahu

a whole ' i thought i lost everything' week.
but then i regained my strength
and i know god loves me so much,
that is why he always anticipate me with things
that then makes me realized i always need Him
and i will always get better stuff in the end.

selalu macam nih.

i know by now what should i do.


to you,
im always here for you kan?



kawan aku ada cakap,
kalau kita redah sesuatu tempat tu
asyik bau wangi je,
lama lama bau tu akan hilang sendiri.
sebab tu kena ada bau busuk
untuk sedar kan kita yang busuk itu memang wujud.
jadi tak bosan lah kita redah jalan tu.



untuk kau orang yang tak penat penat nak judge aku,
judge lah apa pun.
aku malas nak ambil pusing.
cakap lah ikut suka sembur la puas puas.
diam tak bermaksud apa kau cakap tu betul,
cuma aku takde masa nak layan cakap kauorang nih.

:)

24 comments:

doktor said...

banyak betul orang dengki kat kamo ni kn??

nape eh??

masekan angin tak ada pkok bergoyang??

faraa fatina said...

ntah, tuhan hantar mereka untuk sedar kan aku.
tapi in a harsh way.
but i dont mind.
dugaan hidup, biasela.

Anonymous said...

xabis2 nk perlis org dokter ni
nfs :)

faraa fatina said...

biar je la.

kei said...

hei there.
been a long time didn't read your posts.
well, those "some" people just really don't like your life; naah, ignore them ok.
the one who really know the truth is only yourself so just stay cool babe.
the harder you live, the stronger you are.


:)

faraa fatina said...

kei: what you have said was really true.
thanks alot.
you showed me that there are people who can think positive in life.

i like it,
the harder you live, the stronger you are. :)

thanks.

doktor said...

tp ko x sdar2 gak.hahaha

Anonymous said...

kau ni kat mane2 pon ade kan? gila takde life stalk blog orang. buat2 study la weh, kate pon doktor kan, sure byk bnde nak kena study kan kan?

Anonymous said...

wat ape layan doktor tu, dia tu da sewel. sakit hati sbb fara tak nak kat dia dah. bodoh punye doktor. haha! LOSER!!!

Anonymous said...

haha. yang dkejar x dpt, yang dkendong berciciran. kesian mcm tu la. kesian doh!

faraa fatina said...

bosan aku tgk drama nih.

hell yeah you guys know about my life
more than i do.
ntah pape la stalker pathetic nih.

ameer said...

im sorry kalo i kaco tk pasal2..
tbe2 rase mau singgah cni..
to farah,bwat tk reti ape yg org kate..
be strong babe..u dh besa..u boleh besa kan mane baik mane buruk..

n btw,gle tak cool org2 yg kenalkan diri as anony..kalo dh rajen sgt bace blog org..rajin2 la bwat account blog..peace:)

faraa fatina said...

one thing,
stop pretending.
and stop acting as if im dumb and dont know these bullshits.

mcm SIAL.

ameer said...

haha,
u ingt i ke stalker u,
tulis macam2 kat blog u cik fara oi..
rileks laa..
i tk penah pn jd anony dlm blog u okay..
i pn act tataw mnahu pun ape yg tjadi..
tgok2 mcm name i naik..
duk indon diam2 la n so wateva..
haha,klaka la sape yg desperate sgt nak kne kan i nih..
suke hati u la nak pecaya ke tidak..
jgn silap lngkah judge org ye cik fara..jgn smpai ape yg u rase btul tu makan diri u..peace yaww

Anonymous said...

da tu, takyah ah semak sggah sini. nyemak je.

ameer said...

wa nak bersih kan taik yg minah ni palit kat muke wa..
salah ke?

Anonymous said...

ah kau! berambuslah. duk kat indon senyap2.

Anonymous said...

da la tu amer.
awal2 lg org da tau kau yg coment.

Anonymous said...

berambus lah ameeeeeeeeeeerrr!!!!!
we hate you.

ameer said...

sumpah demi allah bukan aku yg komen la guys..
bukak mate la sket..
sjahat-jahat aku,tkde nye aku nak ktuk-ktuk org..
lg-lg si farah..sbb aku pena knal die lame..
aku tkkn nak ktuk die la weh..
ske hati korg la nk caye ke tk..
aku brani sumpah bkn ak yg tulis..ak bkn tagih smpati kat cni..cme nk bersihkan name ak je..ak tkd ape2 perasaan pn kat si farah ni..so,tkde makne aku nk jd anony tulis bukan2 kat die..okay?

ameer said...

lagi satu farah,
i tkde nak smpan dendam kat u okay?
jauh skali nak ckp buruk pasal u..
harap u jelas dan dapat jelaskan kat geng2 u nih..

Anonymous said...

bgus la klu mcm tu amer.
nfs :)

faraa fatina said...

'wa nak bersih kan taik yg minah ni palit kat muke wa..'

cakap baik sikit abang oi.
aku xde nk pengaruh sesape la nk buat aniaya kat kau.

BUANG MASA.

fyi, do i look like i care who the heck those anonymous ARE?

n lagi satu,
you judge me wrongly too.

faraa fatina said...

'wa nak bersih kan taik yg minah ni palit kat muke wa..'

cakap baik sikit abang oi.
aku xde nk pengaruh sesape la nk buat aniaya kat kau.

BUANG MASA.

fyi, do i look like i care who the heck those anonymous ARE?

n lagi satu,
you judge me wrongly too.