Sunday, December 13, 2009

aku kena tolong diri aku.

.......

aku serabut. memang serabut.
ada satu benda ni yang buat aku serabut sampai saat ni.
aku taknak pergi meluah kat orang,
sebab aku tau
aku luah pun takde guna.
takde apa yang boleh ubah pun nanti.

aku lebih suka simpan yang ini sendiri
sebab melibatkan diri aku.

aku sangat takut.
takut untuk terima benda nyata.

sana sini orang masih bahagia dan mampu senyum.
tapi senyum aku tiada siapa tahu itu ikhlas atau buat buat.
gelak aku tiada siapa boleh jangka itu cuma lakonan.



bila sakit atau susah,
baru aku cari tuhan lebih dari selalu.
aku manusia. dan itu lah aku.
aku takboleh pura pura.

bila sakit atau susah,
baru aku tahu Dia yang lebih berhak tolong aku
lebih dari yang lain.

bila sakit atau susah lah baru aku sedar.
dugaan aku. dugaan.


tapi dugaan yang ini lah yang paling berat aku nak hadapi.

dan aku harap kau terus kuat kan aku.

8 comments:

kei said...

sumtimes we need to face difficulties to get our happiness, our pride, our glory.
Allah knows wut is the best for u,
always be fair to everyone.

may God bless u darl ;)

Anonymous said...

be strong sygg !

eqa

bangbang pamungkas said...

be strong fara,semua dugaan & cabaran dtg dr allah,
dan semuanya ada hikmah sendiri,
takde satu masalah pun yang takde penyelesayan,
kite kene tabah je.
sbg ,manusia keta memang la selalu melakukan kesilapan,bila susah baru ingat tuhan,bila senang lupa.
belum terlambat lagi utk kita berubah.
BTW,ape yg u takutkan?
jangan takut bendelain selain allah my dear.
banyak2kan la berzikir agar hati tenang.

faraa fatina said...

kei: hm yeahh, thank you.
there must be few reasons why things turn out the way they are.

eqa: thanks dear. u too :)

bambang: bukan takut, cuma risau.

z. said...

chill babe. :)

Anonymous said...

jgn mengalah dgn ape kite lalui..
lihat ke hadapan..
kesenangan pasti ade..
insyaallah..

farah,be strong ok?
u kn kuat..i taw;)

n lg 1,jge dri elok2..
till we meet again later oneday.
insyaallah.

Anonymous said...

hey fara..aku de kat sini if u need someone nk cerita kay?don't worry too much la syg..insyaAllah semue okay tu..take care kay?

nana

faraa fatina said...

z: thanks :)

anony: who are you?
have we met?

btw, thanks.

nana: mcmana nk buat aku tak risau weh?
kau boleh la ckp. kau tak rase.

p.s: you guys really make me want to cry.
thanks for the supports.